Празненствата ‘НЕВРУЗ’

ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА ТЮРКСКИЯ СВЯТ НА БАЛКАНИТЕ ЗАПОЧВА С ПРАЗНЕНСТВАТА ‘НЕВРУЗ’

 

Тази година празненствата ‘Невруз’, организирани в сътрудничество с Министерството на културата и туризма на Република Турция с Международната организация на тюркската култура (ТЮРКСОЙ), отново ще завладеят сърцата на хората, достигайки от Балканите до Централна Азия през Анадола.

Два концерта, които ще се проведат в сътрудничество с Министерство на културата и туризма на Република Турция с ТЮРКСОЙ, ще донесат в България радостта на ‘Невруз’ с традиционното му пролетно празнуване.

Неврузките празници, които ще се проведат тази година в България, ще бъдат изпълнени с цветни изпълнения на артисти от Тюркския свят.

В рамките на празника ‘Невруз’, който традиционно се празнува от много народи, живеещи в Северното полукълбо, тази година градовете Пловдив и София ще посрещнат избрани ансамбли от артисти от Тюркския свят.

Празненствата, които представят богатото културно наследство на Тюркския свят, простиращ се от Азербайджан до Казахстан, от Турция до Туркменистан и от планините Алтай до Балканите, се очаква да съберат голяма аудитория от аматьори в изкуството в Пловдив и София.

Тези концерти, посветени на 25-ата годишнина от създаването на Международната организация на тюркската култура (ТЮРКСОЙ), ще представят уникални мелодии и колоритни танци, които ще отведат публиката на едно незабравимо пътешествие до Тюркския свят.

В специалните концерти, които ще се проведат в Пловдив и София, известни певци ще вземат участие на сцената заедно с фолклорни ансамбли от Тюркския свят.

Горепосочените събития, включващи изпълнения на солисти, както и на танцови ансамбли, ще се организират в сътрудничество на ТЮРКСОЙ с Министерството на културата и туризма на Република Турция и ще се проведат с подкрепата на Посолствата на Турция, Азербайджан и Казахстан в България.

Тази година Министерството на културата и туризма на Република Турция, Международната организация на турската култура (ТЮРКСОЙ) и Посолствата на Турция, Азербайджан и Казахстан в България ще празнуват ‘Невруз’ - пристигането на пролетта, в Пловдив и София с по-голяма радост и ентусиазъм от всякога.

 

Дати на събитията:

03 Април 2018г. - Пловдив

Място: Драматичен Театър Пловдив

Час: 19:00

 

04 Април 2018г. - София

Място: Централен Военен Клуб

Час: 19:00