38ми Филмов Фестивал Истанбул

Кино фестивал Истанбул
Организирано от Истанбулската фондация за култура и изкуства (İKSV), 38-мото издание на филмовия фестивал в Истанбул ще бъде домакин на гостуващи кинотворци, концерти и още доста специални събития. Предвидени са 467 прожекции на 186 филма от 187 режисьори на 45 страни. На всичко това може да се насладите до 17 Април.
Фестивалът стартира на 4ти Април с Гала за откриване то му. "Юник Истанбул" събра звезди и изтъкнати фигури на киното в Турция, както и международни гости и френските актьори - Thomas Solivérès и Lucie Boujenah, това се случи на премиерата на филма "Edmond".
Джем Давран представи наградите, както и специалните наградите за благодарност, предвидени за представители на подкрепящите институции и организации.
С най-висок принос бяха спонсорите - Анадолу Ефес, Япъ Креди и специалният спонсор на прожекцията Цюрих Сигорта . Техните награди бяха връчени от генералния директор на ИКСВ , г-н Гьоргюн Танер.
На церемонията по откриването, на спонсора на фондацията "Еджаджъбашъ Груп" и спонсора на хотел "Мармара Колекшън" бяха връчени и специални благодарствени грамоти.
Разбира се специални благодарности бяха отредени и към Министерството на Културата и Туризма, към Генерална дирекция „Кино” на Република Турция, други подкрепящи фестивала институции, както и на покровителите, за щедростта им да излъчат прожекции в делнични дни за студентите на цена от 2 лири!
За всякакви запитвания относно фестивала: [email protected]; или /
кликнете тук: