Асоциация на турските пътнически агенции ТЮРСАБ - съобщение

До всички заинтересовани

Бихме искали да използваме възможността да информираме, в светлината на изявленията на премиера на Република Турция Н.П. Бинали Йълдъръм, че мерките за сигурност в Турция и големи градове като Анкара и Истанбул бяха повишени до максимална степен след неотдавнашните злочести събития в страната, за да бъде гарантирана сигурността на всички граждани. Летищата и всички туристически обекти работят изцяло и туристите в Турция продължават спокойно почивките си.

В допълнение към това, вчера, на 20 юли, бе обявено извънредно положение за 3 месеца по силата на решението, взето от турското правителство. При все това, моля, бъдете сигурни, че извънредното положение няма да засегне всекидневния живот на гражданите и международните пътници. Ние имаме редица примери в много страни, че това положение няма да засегне нито "свободата на пътуването", нито пък ще ограничи обичайното всекидневие.

Такива бурни събития, на чиито примери за жалост напоследък ставаме свидетели по-често от всякога по целия свят, не само отнемат невинни животи, но целят и да всеят страх и по този начин да възпрепятстват глобалната свобода на пътуване, от която глобалната туристическа индустрия се нуждае крайно, за да се обедини здраво и да покаже на света висша солидарност и братство и да устои на всякаква заплаха срещу благоденствие на човечеството, страните и сектора на туристическите пътувания.

Ние сме абсолютно сигурни, че в такива трудни времена за страната и за сектора ни, няма да бъдем лишени от вашата искрена подкрепа и солидарност.

Още веднъж изразяваме сърдечната си признателност за вашето разбиране по въпроса и надежда, че плодотворните отношения в туризма между страните ще пребъдат.

Искрено ваши,
Асоциация на турските пътнически агенции
ТЮРСАБ