Турция стартира регистрация за ваксинация Програма за служителите в туризма

Турция обяви, че пуска програма за регистрация за ваксиниране на служители в туризма в координация с Министерството на културата и туризма, Министерството на здравеопазването и Агенцията за насърчаване и развитие на туризма в Турция (TGA). Програмата за ваксинация ще обхване служителите на авиокомпаниите, летищата, местата за настаняване, туристическите агенции, както и професионалните екскурзоводи. Ваксинацията на целия туристически персонал ще бъде завършена преди началото  на летния сезон 2021 г.  В рамките на „Програмата за сертифициране на безопасен туризъм“, ваксинационата програма има за цел да посрещне чуждесранни  туристи за предстоящия летен сезон и да осигури здравето и безопасността на служителите в туризма и неговите посетители.

 

 

От стартирането на „Програма за сертифициране на безопасен туризъм“ през юни 2020 г., Турция следва строги насоки за здраве и безопасност и предприема всички необходими стъпки, за да гарантира, че страната продължава да бъде в безопасност. След откриването на туристическия сезон Министерството на Културата и Туризма започва работа по включване на служителите в туристическия сектор в програмата за ваксинация, за да гарантира, че туристическите услуги в страната остават отворени през цялата година. Програмата за ваксинация ще бъде изпълнена щателно в координация с Министерството на здравеопазването и Министерството на труда. В рамките на програмата ще бъдат ваксинирани на първо място служителите на места за настаняване, ресторанти, екскурзоводи, туристически агенции, които са регистрирани по „Програма за сертифициране на безопасен туризъм“.

 

В сътрудничество с Министерството на културата и туризма и Министерството на здравеопазването наскоро стартира платформа, в която туристическите обекти могат да регистрират своите служители за ваксинация. Платформата обхваща всички ключови участници в туристическата индустрия в рамките на ‚Програмата за сертифициране на безопасен туризъм, включително места за настаняване, заведения за хранене, превозни средства за обиколки и трансфери и екскурзоводи. Официалните представители на туристическите обекти ще могат да регистрират настоящите си служители.

 

Като част от продължаващите усилия за борба срещу COVID-19 и по-нататъшно укрепване на позицията си като една от най-безопасните дестинации в света, Турция продължава да инвестира в „Програма за сертифициране на безопасен туризъм“, която е един от първите и най-успешните примери в света в тази сфера. Страната разшири обхвата на програмата и я направи задължителна за места за настаняване с 30 или повече стаи. До момента са сертифицирани над 8 000 такива.

 

Тъй като страната очаква бързо възстановяване на туристическите пътувания, туристическата работна сила е с приоритет и първа ще бъде ваксинирана. Турция предприема всички действия, за да се увери, че ще остане безопасна туристическа дестинация през 2021 г. и ще бъде едно от най-добрите решения за безопасно пътуване за международните туристи.

 

 

За Турция

Разположена на Средиземно море и свързваща континентите Азия и Европа, които са разделени от известния Босфор, Турция е уникална дестинация, която посрещна над 50 милиона туристи през 2019г. Страната, която винаги е била център за културно взаимодействие и дом на различни климати, вдъхновява посетителите днес със своята история, природа и гастрономия, които отразяват разнообразието на цивилизациите от векове. Разположена на кръстопътя на културите, Турция има отлично разбиране за изкуството и модата, което е синтез на традиция и модерност, а нейния изключително динамичен шопинг и развлекателен живот също привлича посетители от цял свят.

За повече информация относно Турция:  https://www.goturkiye.com/

 

 

За TGA:

TGA работи, за да гарантира, че Турция е добре позната марка във вътрешния и международния туризъм, популяризира конкретно и абстрактно природното, културно, биологично и създаденото от човека наследство на страната и участва в краткосрочна и дългосрочна комуникация/маркетингови дейности за повишаване дела на инвестициите в туризма в националната икономика и за подобряване на качеството на услугите в туризма. TGA отговаря за провеждането на всички промоционални, маркетингови и комуникационни дейности, за да помогне на Турция да постигне своите туристически цели, да популяризира и пусне на пазара настоящите туристически ресурси в световен мащаб и да открие, развие и предостави на разположение потенциални туристически ресурси в съответствие с туристическите стратегии и политики, подготвени от Министерството на културата и туризма.

За Програмата за сертифициране на безопасен туризъм:

Турция започна приложението на „Програмата за сертифициране на безопасен туризъм“ за туристическия сезон 2020. Програмата, която беше бързо приета от ключовите играчи в бранша, определя поредица от мерки, които трябва да бъдат предприети в широк кръг от свързани органи, включително заведения за хранене, транспорт и настаняване, за да се гарантира здравето и безопасността на персонала и гостите на съответния обект, както местни, така и чуждестранни.