Бодрум

Международно признат почивен и развлекателен полуостров, Бодрум (Bodrum) е райско място заради климата, морето, природната красота, прекрасните заливи, историческо наследство, както и модерния нощен живот, където купонът продължава до изгрев слънце. Многото комплекси и хотели предлагат на своите гости всичко, от което се нуждаят. От край време Бодрум, в античността известен като Халикарнас (Halicarnasus), изумява хората и носи отпечатъци на много култури и цивилиации - карийска, персийска, дорийска, елинска, римска, византийска и османска.

Крайморските села, големите и малки заливи на Бодрум (Bodrum), Гюмбет (Gumbet), Битез (Bitez), Ортакент (Ortakent), Баaла (Bağla), Аспат (Aspat), Караинчир (Karaincir), Акярлар (Akyarlar), Тургутреис (Turgutreis), Гюмюшлюк (Gümüşlük), Ялъкавак (Yalıkavak), Гюндоан (Gundoğan), Гьолтюркбюкю (Göltürkbükü), Торба (Torba), Гюллюк (Güllük), са световно известни и всеки си има собствен чар и особености.

Замъкът в Бодрум, построен от рицарите на ордена на Св. Йоан, се е превърнал в символ на полуострова. Сега в него се намира Бодрумския музей на подводната археология, отличен със специална похвала „Сертификат за постижения“ по време на конкурса „Европейски музей на годината“, проведен през 1995 г. За любителите на историята, друго задължително място за посещение в Бодрум са останките от мавзолея.

Бодрум е уникален град с изключителна привлекателност, където можете да се забавлявате денонощно. Известни личности пътуват на длъж и на шир, за да се забавляват в Бодрум. Вие също можете да станете част от нощния живот нa Бодрум и да се насладите на удоволствията, които курортът може да предложи. На улица Мейханелер (Meyhaneler) ви очаква изкушаващо разнообразие от мезета, които най-добре се допълват с чашка турска ракия (Yeni Rakı). Тук ще откриете по-традиционните забавления, предпочитани от местните жители на Бодрум. С напредването на нощта, можете да запеете заедно с някоя от групите музиканти, обикалящи около масите. 

За повече информация кликнете тук