Турските Ястия - Акцент в менюто за приема по случай 94-тите награди Оскар!

Тази година турски ястия бяха част от менюто на приема, на който присъстваха световноизвестни филмови звезди и продуценти. Той се състоя след 94-ата церемония по връчването на наградите Оскар, която се проведе в Лос Анджелис, в навечерието на 27 Март. Знаменитият готвач Волфганг Пук, който подготвя менюто за приемите на наградите Оскар от 1995 г. насам, включи в менюто си Черноморски Плосък Хляб и Сушени и Кайсии Пълнени с Млечен Каймак. Наградите на Академията, известни като Оскарите, са едни от най-престижните церемонии за награди в света. В 94-тата си година, церемонията по награждаването на звездите се проведе в Долби Тиътър в Лос Анджелис вечерта на 27 март. На приема след церемонията, Турските ястия впечатлиха присъстващите, сред които световноизвестни филмови звезди, артисти и продуценти. Волфганг Пук, световно известният готвач, който подготвя менюто за приемите, по случай Оскарите от 1995 г. насам, включи в тазгодишното меню Черноморско Плосък Хляб (Karadeniz Pidesi) и Сушени Кайсии, пълнени Млечен Каймак (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). И двете ястия бяха вкусени за първи път от най-забележителните фигури на киното и бяха високо оценени от тяхна страна. Волфганг Пук, който подготви менюто за приема, каза: „Турската кухня е една от най-богатите кухни в света, благодарение на своите традиционни рецепти и органични продукти. Има много рецепти и продукти, които да откриете в турската кухня. Всичките седем региона на Турция са пълни с вкус, история и култура. Има много градове в Турция, които трябва да бъдат посетени и които имат вкусна храна. Аз и моето семейство посещаваме Турция всяко лято с удоволствие”. Гледате клиповете Delicious Türkiye в YouTube канала Go Türkiye от линка по-долу. https://www.youtube.com/watch?v=YX9nWKWHb-8